lördag 29 januari 2011

10e plats i klassisk sprint

Hur kan jag bli besviken när jag nådde mitt mål? Det är en fråga som jag ställer mig efter dagens sprint. Jag tyckte att det vore roligt och bra om jag kunde ta mig till semi idag, och det gjorde jag ju, men ändå lyckades jag fälla en och annan tår efter loppet. Jag ville så gärna gå till final när jag ändå var så nära, det var så himla surt att både trean och fyran i vårat heat gick dit. Det är väl det som grämer mig mest. Men men, jag får bryta ihop och komma igen tills på måndag. Dubbeljakt har passat mig bra tidigare, och jag hoppas att det gör det då med :) Imorgon ska jag bara ta det lugnt, åka ett pass här där vi bor på morron och sen inta ryggläge för att sen heja på juniorerna från sängen, via TVn :P  

Nu börjar jag sakna Lars jättemycket också, just för tillfället så är det det jag tycker är jobbigast. Han är i Turkiet på Universiaden och har blivit sjuk dessutom. Jag vill bara åka dit och vara där hos han :( Jag hoppas verkligen att han kryar på sig så pass att han kan åka på SM :) Det blir så tomt på nåt vis, och den där tomheten tycker jag inte alls om. Jag vill bara vara med han hela tiden, men som tur är har jag väldigt roliga kompisar här som gör att jag blir på gott humör ändå :) Vi har väldigt roligt tillsammans och peppar varandra hela tiden. Min kära vän Jennie tog en brons-medalj idag!!! :D Helt sjukt bra! Det är så bra för vi kan verkligen glädjas åt varandras framgångar :D Jag glömde bort mitt lopp rätt fort då jag fick se henne åka :D Hanna gick in på en fin fin 5e plats också, grattis till henne med :) Jag är imponerad av min lilla, men starka rumskamrat Lisa som var den ENDA tjejen som stakade sig runt i kvarten idag! Riktigt kul att se :) 

Nu ska vi försöka sova så vi orkar upp imorn :) 
Godnatt! Sov så gott!

torsdag 27 januari 2011

Är det verkligen Estland vi befinner oss i?

Här kommer några bilder från dagen:

Lisa, jag o Jennie ute i det underbara solskenet


Så, är det verkligen Estland vi befinner oss i? En väldigt vacker vy från den klassiska delen av banan :)


The Swedish-Girl of the day :D


Jag ändrar mig, banorna var liiiite jobbigare än vad dom var när vi testade dom, men klart dom blir jobbiga när man tävlar. Det vore väl nåt fel annars?! Våran laginsats idag var bra, Jennie var den av oss som tog sig in på en topp 10 placeringen med en fin fin 8eplats :D GRATTIS TILL HENNE! :D Sen kom jag på 11e plats, Hanna på 14e och Lisa på 18e :) Nu hade vi tänkt att vi ska försöka förbättra våra placeringer för varje tävling, så det känns som att det här kommer sluta bra ;)

Idag ville jag iallafall åka fort, och det tyckte jag att jag gjorde :) Jag försökte gå ut hårt, sen tröttnade jag lite på andra varvet, men kunde ändå hålla i bra på sista :) Det kändes riktigt bra!
Nu blickar vi framåt mot nästa tävling som är den klassiska sprinten på lördag. Där tror jag att vi har stora chanser att nå framskjutna placeringar :)

Over and out /Emma :)

onsdag 26 januari 2011

Framme

Vid tvåtiden igår landade vi på vårat sporthotell. Båtresan hit gick bra, vi hängde mest i taxfreen. Det var väl det enda man kunde göra som skidåkare på en sån där färja ;) Jag och Lisa testade fina mössor (bilden nedan). De nya Sverigemössorna kanske!? Annars hände väl inte så mycket mer, Selin gjorde en liiiten felkörning när vi skulle till Värtahamnen, sen hade Lisa glömt sin tandborste så hon gjorde en liten provisorisk sådan, i form av en tops ;) mums.



Vi hann även upp och köra banorna igår när vi kom fram. Dom var tuffa, men ändå inte lika tuffa som vi hade förväntat oss att dom skulle vara. Som dom säger, TV-bilden ljuger ;)

Imorse var vi ut och körde lite tävlingsförberedelse på banorna och hejade på juniortjejerna som hade sin första distans på JVM. Det var roligt att se och man blir så sugen själv på att tävla. Jag tycker att det känns bra och hoppas att kroppen och åkningen ska fungera bra imorn :) Nu på eftermiddan har jag testat ut två par skidor inför tävlingen, dom verkar också vara bra :)

Boendet är även det bra och våra kockar sköter sig utmärkt med maten :) (som ni märker är det mest bra ;P) Nu börjar jag bli hungrig så jag väntar bara på att få gå iväg och äta lite middag :) Ikväll blir det laddning på hög nivå och imorn ska vi köra fort!!!

Vi hörs imorn/ Emma

söndag 23 januari 2011

Påväg mot U23 VM Otepää

Nu var det ett tag sen sist. Jag har varit ner till Falun och hälsat på Lars i några dagar. Det var jätteroligt att träffa han igen, det var några veckor sen sist vi sågs. Vi tog det bara lugnt, tränade lite och myste :)  En bra uppladdning inför dom kommande veckorna :) Jag har även hunnit med två tävlingar, Järpenstafetten förra fredagen och en träningstävling med klubben idag. Dagens tävling var lite annorlunda, men riktigt rolig då vi körde stafett med tre åkare i olika åldrar i varje lag. Sträckorna var olika långa, vi äldre körde 7,5km, och den kortaste var 2km. Det är roligt att göra sånt där då de flesta i klubben är med ibland, oavsett ålder :)

Kroppen börjar iaf kännas riktigt bra så nu ser jag verkligen fram emot att få tävla på torsdag. 10 km fritt i Otepää, något som jag ser väldigt mycket fram emot att få köra. Jag tycker att skaten har känts bättre och bättre både på träning och tävling, jag har hittat tillbaka till mitt flyt i åkningen som jag hade under förra säsongen. Imorgon åker vi ner mot Stockholm och sen blir det färja över till Tallin imorgonkväll/natt. När vi landar där väntar lite bilåkning innan vi kommer fram till där vi ska bo, på Kääriku Sports Center.

Det blir en spännande vecka att se fram emot. Fler rapporter om läget där nere kommer lite längre fram :)

Godnatt allihop

torsdag 13 januari 2011

Vilodag

Idag har jag haft en lugn och skön vilodag :) Dagen har spenderats hos momma och morfar. Jag gillar att vara där, det är så himla lugnt och fridfullt :) Vi har ätit god lunch och tittat på skidskyttet på tvn. Såg inte så himla trevligt ut med spöregn, hoppas vi slipper det ett tag framöver.

Starten på stafetten imorn går 21.00. Herregud, i vanliga fall sover jag ju nästan vid den tiden :P men men, det ska nog gå det med. Det positiva med att åka så sent är att det är mörkt, och när det är mörkt åker man
mycket fortare, eller ja, det känns som det går mycket fortare iaf :P Innan dess ska jag hinna med att köra ett lugnt pass tidigt på morron, innan spåren fylls med hundar och alla dess tillbehör. Det är nämligen hundtävlingar här hemma i helgen så jag tänkte passa på att träna innan. Sen blir det bara att ladda, ladda, ladda inför kvällen :)

Nu måste jag hoppa i säng så jag orkar upp i tid :)

Godnatt!

måndag 10 januari 2011

Som jag har längtat

ÄNTLIGEN! Jag skulle kunna säga att loppet igår var det bästa som någonsin har hänt mig, haha men visst har jag varit med om bättre saker här i livet än ett bra skidlopp, men just nu känns det verkligen som att det här var det absolut bästa :D Jag tyckte att starten gick bra, inga incidenter där jag var, tog det lugnt och försökte att inte stressa iväg utan bara infinna lugnet i åkningen. Sen fortsatte jag bar att åka på, och kände mig piggare på andra varvet så då var det bara att köra på så gott det gick. Igår var det så skönt för jag kunde verkligen ta i det där lilla extra på slutet, och då blir man så nöjd när man väl är i mål :)

Sen kom beskedet som jag har längtat efter, jag har blivit uttagen till U23 VM i Otepää i Estland!!!Innan helgen som var har det känts långt borta, men nu är jag påväg tillbaka och det ska bli så otroligt roligt att få åka iväg. Det går av stapeln 27-31/1, veckan innan SM i Sundsvall så nu är det bara att börja ladda inför det.

Nu blickar jag framåt mot Järpenstafetten som är på fredag kväll. Där ska jag köra med Therese och det ska bli riktigt roligt :) En parstafett där man kör både en klassisk och en skatesträcka, 2,5km på vardera.

Vi hörs! Ha de! :) /Emma

lördag 8 januari 2011

Torsby tävlingsdag 1

Då så, nu börjar den här dagen gå mot sitt slut. Det har varit en vääldigt lång dag. Dagen började med en frukost, sen jogg, sen lite vila, och sen en frukost till. Jag är inget större fan av att starta så sent som kring 14, jag vill ha mitt gjort tidigt på morgonen :) men men, det går ju bra ändå. Loppet idag kändes bra, men jag vill så gärna åka lite fortare :) Jag vill ha det där lilla extra på slutet, då det bara går att åka jättefort och allt går av sig självt :D Det är något jag saknar, men jag hoppas att det kommer tillbaka snart :) Jag får ju en ny chans redan imorgon då det är masstart skate. Det ska bli jättespännande! :)

Efter loppet har vi bara tagit det lugnt, ätit en massa och joggat en sväng. Skönt att ut och röra på sig lite innan man ska lägga sig. Nu blir det kvällsfika och sen ska jag sova och ladda om inför morgondagen.

Sov så gott o dröm sött/Emma

fredag 7 januari 2011

2011

Uppdatering sen sist:

Julen var mysig, mycket god julmat och många fina klappar blev det :) Det blev en väldigt bra jul träningsmässigt oxå, jag kunde träna på bra trots kylan, och det var så himla skönt :D Det känns som att det behövdes träning i den här kroppen.

Kring nyår spenderade jag min tid nere i Mora och Falun. Jag hann med två tävlingar, Grängesbergsloppet och Morapinglan. Kroppen känns pigg och det känns som jag är påväg uppåt. Morapinglan var ett stort steg i rätt riktning, det kändes riktigt bra. Det var hur skönt som helst för både kropp och knopp :)

Just nu befinner jag mig i Torsby för Skandinavisk Cup/Team Sportia Cup. Imorgon är det 10km klassiskt. Det ska bli så roligt, var länge sen nu. Banorna var väldigt tuffa och fina :) På söndag är det masstart 10km skate, det ser jag oxå fram emot.

Nu blir det promenad och sen middag på det :)

Jag kommer med rapporter om racet imorn :)

Emma